Strandbild

Vår framtid
September 2017 sålde vi huset och nästan allt vi ägde förutom våra fyra ryggsäckar och vandrade ut i det okända. Den 5 september gick flyget till Borneo och vår livs resa.

  

Familjen
Pappa Krister, adrenalinjunkie ut i fingerspetsarna, lugn på ytan men med mycket spring i benen och stort behov av att få andas frisk luft i naturen och få möjligheten att utmana sig själv. När han inte viftar sina lurviga i skogen förklär han sig till kontorsarbetare under några timmar på dagarna.

Malin är en otålig, kreativ resefanatiker och problemlösare som drömmer om att se världens alla hörn, helst nu. Hon är familjens reseplanerare och driver www.foraldrahandledning.se och www.tutomparenting.com.

Dante, storebrorsan med gott hjärta och mycket spring i benen. Älskar allt med bad och vatten och drömmer om att köra motorcykel till arbetet som grävmaskinist och klippa gräs som extraknäck efter jobbet.

Milo, lillbrorsan med en vilja av stål, väldigt kulinariskt intresserad, med inriktining på gatumat såsom sten, växter och olika typer av insekter vilket bådar mycket gott inför kommande resor till Asien.

  

Vårt sätt att se på livet
Två veckor efter att vi föräldrar träffades satt vi på planet till Thailand med varsin ryggsäck. En månads rundresa i Thailand gav mersmak och planerna för en längre resa tog vid.

  

citattecken Ge mig alla dina pengar så löser jag allt

  

löd Malins sms till Krister en sen kväll när han var ute med vänner. Efter ett snabbt svarat ”OK” var biljetten till Thailand bokad ännu en gång ett år efter att vi kommit hem. 1 månad spenderade vi i Thailand och fortsatte vidare till Australien där vi fick jobb på ett kringresande tivoli under ett år. Resan bar vidare ett halvår genom Sydostasiens varierande och mäktiga natur, och upplevde fascinerande kultur och träffade intressanta människor. Väl hemma igen efter en tids studier och arbete började vi längta ut igen och vi gav oss iväg för en rundresa i USA med två vänner.
2013 uppfyllde vi vad vi pratat om under vår första resa: att gifta sig barfota på en strand med sanden mellan tårna och havets vågor i bakgrunden i St. Lucia. 2014 kom vårt första underverk (eller huvudvärk, beroende på dag) Dante och 16 månader senare hälsade vi lillebror Milo till familjen. Fram till nu har vi hållit oss i skinnet och försökt njuta av Sverige och landa i föräldraskapet men nu har alltså ressuget tagit överhanden igen, denna gång med lite större planer.

För oss har resandet blivit en del av livet med numera familjen i fokus. Men man måste inte alltid åka långt för att utmana sig själv eller uppleva nya saker. Det handlar snarare om ett förhållningssätt till livet, ett synsätt där varje dag innebär nya möjligheter utan att fastna i gamla rutiner. Att äta maten på vardagsrumsgolvet, sängen eller toaletten istället för köksbordet utmanar både rutiner, vanor och tankesätt. Små förändringar i vardagen kan innebära stora skillnader i livet. Att ha barn kräver energi och då är det lätt att fastna i rutiner för att behålla kontrollen över vardagen. Men barn är oftast de som mottar kreativa förändringar allra bäst och de som välkomnar baklängesmiddagen i en koja.

Livet är ett äventyr och världen vår lekplats. Vårt mål är en resa som aldrig tar slut.