Tiden rusar iväg, julen är redan över och årets sista dag är om ca 20 minuter. Julkänslorna infann sig aldrig riktigt i år, kanske pga. vädret, allt jobb med företaget och kanske för att våra juldekorationer kom upp och sakta försvann allteftersom och lagom till jul var allt borta. Låter kanske lite konstigt men vi juldekorerade huset som vanligt första advent, två dagar senare plockade vi bort adventsljusstakarna eftersom de spenderade mer tid på golvet än på fönsterbrädan. När tomtarna och ljusslingorna allt oftare gömdes under soffan och andra underliga gömställen plockade vi ihop alla julsaker och sålde till slut allt medan det fortfarande var helt. Så nu finns endast julgranen och julgransdekorationerna kvar i källaren.

Men det gör faktiskt inte så mycket, traditioner är inte riktigt vår grej. Vi lyckas liksom inte riktigt få till det år efter år med samma traditioner. Även när vi försöker går det faktiskt oftast inte att hålla fast vid dem och vi har efter lite eftertanke kommit fram till att det inte spelar någon som helst roll. Det viktiga är att man gör det man tycker är roligt och inte gör något för att man bestämde det för tjugo år sedan. Kalle Anka på julafton till exempel. Ibland vågar jag knappt uttala det högt men faktum är att den är skittråkig! Samma program, på samma tid, på samma dag, varje år. Varför se samma program som man kan utan och innan? Om man inte ser fram emot Kalle men ser på det ändå, ja då är traditionen enbart något negativt. Missförstå mig rätt, jag är inte emot traditioner så länge det är något man faktiskt vill göra och inte en tradition som någon annan bestämt fast som man själv inte egentligen är intresserad av.

Julaftons morgon spenderades i en jympahall med släkten på Malins sida där både barn och vuxna fick busa av sig. Sedan åkte vi hem till barnens mormor och morfar för julmat och tomtebesök. Snart är det nyår och vi har bestämt oss för ett angenämt nyårslöfte, nämligen att se minst en resefilm om dagen. Så vi hoppas YouTube har mycket i lager för annars kommer det snart vara länsat! Vi har också börjat på två listor, den första är saker vi vill göra innan vi åker och den andra är vår bucket list för resan.

    Detta ska vi hinna med innan vi åker

  • Grilla på vår grillplats i vintermiljö
  • Cykla på familjeutflykt
  • Laga mer mat i murgrillen hemma
  • Fler utflykter med bärstolarna
  • Campa i skogen
  • Segway i Göteborg
  • Besöka Carlstens fästning i Göteborg

Vi ser fram emot 2017 och önskar dig som läser ett riktigt Gott Nytt År!