Så var det dags för första födelsedagen på resande fot. Vår älskade busunge har blivit fyra! Tiden går snabbt och vid födelsedagar och andra högtider stannar vi ofta upp och tänker tillbaka och minns vad vi firar. Dante som egentligen skulle ha kommit den 11 januari kom med buller och bång med näsan först den 22:a. Vår barnmorska sa att detta var en nyfiken liten krabat som har så bråttom att upptäcka världen så han kommer med ansiktet uppåt (tydligen inte vanligt enligt henne). Sedan den dagen för fyra år sedan har han lärt oss mer om livet och relationer än vad vi någonsin annars hade kunnat lära oss utan honom. Dante är en intelligent kille, uppmärksam för stämningar och hur vi andra har det i familjen. Alltid nyfiken och vill hela tiden lära sig något nytt. Vi är så otroligt tacksamma för att vi får vara hans familj och spendera dagarna med honom och se han utvecklas och växa upp.

Dante har med skräckblandad förtjustning längtat till sin födelsedag. Skräcken i längtan har bestått i Kristers historier om att man vaknar upp med skägg och hår under armarna när man fyller fyra. Lyckligtvis kunde han pusta ut när han vaknade på morgonen för han var fortfarande både skägg- och armhårslös.

När någon av oss fyller år är vi noga med att födelsedagsbarnet får bestämma dagens agenda så gott det är möjligt och undvika telefoner, jobb och annat som stör. Eftersom ryggsäckarna inte växer kan vi inte heller ge mycket leksaker men det gör heller inte så mycket. Vi värderar upplevelser och minnen högre än prylar.

Dagen var sedan innan noga planerad av Dante för att göra mesta möjlig av sin dag. Vi startade med en timma på gymmet där vi lekte tjuv och polis hela bunten. Tjuven (pappa) som stulit en nyckel kunde efter mycket motstånd fångas in och ställas inför rätta som dömde tjuven till fotboja, samhällstjänst och böter.

7 Dante fyller år - 10
Lek på gymmet.

7 Dante fyller år - 11
Frukost

Vi fortsatte vidare till favoritrestaurangen för pannkakor och fruktsmoothies. Mätta och belåtna gav vi oss vidare med bussen till stan där vi började med att besöka affären där Dante valde ut ett flygplan som sin födelsedagspresent. Vi fortsatte vidare till Pizza Hut som var Dantes val av lunch. Till slut kunde vi äntligen träda in i dagens höjdpunkt som vi alla väntat på, leklandet! Några timmar senare behövde vi ta oss hemåt för att inte missa sista bussen hem.

7 Dante fyller år - 9
Leklandet äntligen!

7 Dante fyller år - 8

7 Dante fyller år - 7

7 Dante fyller år - 6

7 Dante fyller år - 5

7 Dante fyller år - 4

7 Dante fyller år - 3

7 Dante fyller år - 2

7 Dante fyller år - 1

Trötta och nöjda lyckades vi hinna med bussen precis, och med fläkten i håret från den öppna bussdörren kunde vi slappna av och betrakatade havet, båtarna och människorna som vi åkte längs med. Väl hemma var det dags för att trycka i oss den där glassen som hade bestämts i förväg. Ingen av barnen åt upp och bad sedan att få gå och lägga sig. Med förvånade föräldrar gjorde familjen sig iordning, läste en god natt-saga och konstaterade att det hade varit en väldigt rolig dag.

Trots minimalt med presenter, inget kalas, tårta eller annat typiskt firande somnade Dante nöjd och belåten. Dagen efter sov vi längre än vanligt och när Dante vaknade upp sa han att han redan längtar till nästa födelsedag. Vi har börjat räkna ner, bara 362 dagar kvar nu….