Äntligen har vi fått en liten stund över att skriva ett inlägg igen. Det har varit några intensiva dagar med mycket jobb och flytt från barnvänliga Melingsung till stadslivet i Kuching. Flyget gick 23.30 och vi kunde komma i säng på vårt hotell vid två-tiden på natten. Barnen sov igenom nästan hela resan, från taxin i Melinsung till flygplatsen där de vaknade till liv i någon timma för att återigen gå ner i dvala genom flyget, flygplatsen och taxin till nya hotellet.

Jobbet har tagit fart för Malin som har hållt facebook-lives dagligen i snart två veckor utöver planering och marknadsföring av workshops och föreläsningsar, vilket har tagit tid från bloggen.

2 jobb
Sista ”arbetspasset” i Melinsung

Vi håller fortfarande på att bekanta oss med Kuching som är en otroligt mysig stad med en underbar waterfront med ca 1 kilometer lång promenad längs vattnet med lampor i olika färger som följer sträckan, liksom matstånd och restauranger som gör det livligt och mysigt. Kuching ligger i södra delen av den Malaysiska delen av Borneo. Staden är populär för västerlänningar och lokalbefolkningen höjer inte på ögonbrynen lika mycket som i Kota Kinabalu av att se oss. Vi trivs med variationen av mat som en större stad erbjuder och närheten till alla sevärdheter häromkring. Kuching liknar också vår hemstad Borås lite med all sin gatukonst som går som en röd tråd genom staden. Genom gråa kvarter lyser gatumålningarna upp och gör väggarna levande ända tills man hamnar i nästa kvarter där varje hus är lika färgstark och unik som sin granne.

2 kuching landmark
Kuchings landmärke

2 india street
Färgglada India street i Kuching

2 boattour kuching
Båttur längs floden

2 streetart
Street art

Förutom att se oss omkring i staden har vi besökt uppochnervända huset vilket var riktigt skoj. Eller är vi helt enkelt bara ganska starka och smidiga..?

2 upsidedown1

2 upsidedown 5

2 upsidedown 4

2 upsidedown 3

2 upsidedown 2

2 upside down 6

Så vi har sagt hej då till en underbar tid i Melinsung och Kota Kinabalu och säger hej till Kuching, vi ser fram emot att lära känna dig mer!