Ho Chi Minh från höjden

Vi spenderade några dagar i stan och besökte lekställen, åt god mat och bekantade oss med staden. Vi hamnade till slut här i Bitexco Financial Tower. Vietnams tredje största byggnad på sina 265,5 meter och som höjer sig över omkringliggande byggnader som en tandpetare ur en tunnbrödsrullesnitt med lax i.

På 49 våningen (av 74) ligger Saigon Skydeck där man får en fantastisk utsikt över Ho Chi Minh.

Dante och Krister njöt av den magnifika utsikten och gick runt överallt för att se allt som fanns att se. Milo var inte lika villig att vara nära fönstren och föredrog att sitta lite på avstånd. Han närmade sig dock fönstren och vi lyckades slå oss ner vid ett fönster och tog oss tid att prata om allt vi såg i fjärran. Alla hus, de fina och de mindre fina, hur människor bor, floden, båtarna, vilken enorm stad detta faktiskt är.

Efter en mysig stunds betraktande och diskussioner drog barnasinnet i våra små och besöket slutade i lite lätt katastof med två halvgalna barn som springer som vildar och gömmer sig när vi med andan i halsen försöker stoppa dem för att fly därifrån. Vi lyckas till slut få med oss hela familjen och kommer till slut hem igen. Barn är barn oavsett var man befinner sig i världen…

Det här är vårt sista inlägg i Vietnam för nu bär vår resa vidare till Bangkok. Så hej då till Ho Chi Minh och Vietnam. Vi tackar och bockar för den här gången. På återseende!