Vi tog in två nätter på resorten Muine deCentury, som ligger 2 kilometer från där vi bor till vardags för att kunna fira julen ordentligt. Den officiella historien är dock att vi fick det av Jultomten i lucka 23 i adventskalendern. Barnen blev jätteglada och satte igång och packade sina väskor direkt.

Några timmar senare checkade vi in på vårt nya rum precis bredvid poolen. Dagen spenderades i poolen och att utforska omgivningarna runt vårt nya hem.
På julaftons morgon vaknade Dante och såg lappen med nummer 24 på. På andra sidan av dagens lucka hade Jultomten önskat oss en god jul och att barnen skulle leta ”mellan stolarna”. Efter en snabb genomgång av rummet hittade Dante tomtens gömma med varsitt paket till Dante och Milo och fyra gemensamma.

Tyvärr hann inte Tomten stanna och hälsa eftersom han kommer under natten här i Vietnam och pga. det pressade tidschemat måste han snabbt vidare och leverera resten av paketen till alla världens barn.

Paketen med sandleksaker, lim, tejp, saxar, klistermärken, dumper, grävmaskin, leksaksbil och flygplan, doktorsset och Vietnamesisk matset, strandleksaker och några nya e-böcker var väldigt uppskattat. Barnen ville knappt gå och äta frukost men gick till slut med på att följa med när de fick ta med sig några av leksakerna. Frukosten innehöll allt vi önskade och lite till, inklusive leverpastej till Krister! När vi menar lite till menar vi den vietnamesiska pannkakan med bläckfisk i, vilket var lite oväntat..

Nöjda och belåtna begav vi oss till stranden för att testa de nya strandleksakerna med dinosarietema som resulterade i en pyramid, några slott, en dinosarie och en bläckfisk. Milo raserade snart alltihop, alla nöjda. Efter lunch blev det ju såklart poolen resten av dagen.

jul - klappar

jul - klappöppning 1
Julklappsöppning

jul - frukost
Frukost!

jul - frukost 2

jul - strand 1

jul - strand 2

jul - poolen 3

jul - pool

jul - träning
Malin bränner julmaten!

jul - krokodil
I USA äter man kalkon, i Sverige är det julskinka som gäller. I Vietnam stod denna best som huvudrätt på julbordet..

jul - pizza

jul - solnedgång
Solnedgången från restaurangen.

Efter en fullspäckad dag orkade varken Milo eller Dante gå på toaletten för en sista kvällskiss så vi fick bära/släpa dem genom kissning, tandborstning och ta på pyjamas. Ingen av dem orkade lyssna på hela kvällssagan trots att den var helt ny.

Någon minut efter deras huvuden lagt sig på kuddarna kunde vi sätta på babyvakten och gå ut i kvällsluften för att testa drönaren för första gång i Vietnam, äta varsin Banana Split och spela lite biljard.

Vi hoppas ni haft en lika bra jul som vi och önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!

PS. Som ni kanske märkt har bloggen inte uppdaterats lika ofta som vi önskat men eftersom bloggen är en rolig grej vid sidan om prioriteras den efter familj och jobb som kommer först. DS

jul - god kväll
Avslutningen på julaftonskväll slutade här, tid för samtal utan barn på solstolarna vid poolen.