Visste ni att gräshoppor odlas i Vietnam och äts som snacks. En bra proteinkälla men än så länge ganska dyrt. Vi var på en gräshoppsfarm igår och såg hur de odlades från ägg till rostning till snacks. Vi fick en tallrik att dela på och Milo som knappt åt någon lunch innan dess betraktade dem en liten stund, tittade på sina föräldrar som åt dem, testade en och slukade dem sedan med hull och hår. Dante däremot som hade hållt en gräshoppa lite tidigare blev rädd när den plötligt försökt hoppa iväg. Han var nu rädd att den skulle hoppa i hans mage. Han ville verkligen äta en liten ynka gräshoppa men han var så rädd. Han satt och stod om vartannat helt fokuserad på den rackarns gräshoppan. Vi har aldrig sett honom kämpa så med en rädsla förut, vi kan inte annat än att känna oss galet stolta över honom som envisades med att äta den fastän han var så rädd.

— Man är bara modig om man gör något man är rädd för. —

gräshoppa - 11
Här odlas gräshopporna. Här gömmer sig hundratals gräshoppor bland de torkade bananbladen.

gräshoppa - 10
Dante ville gärna hålla en gräshoppa, sekunden efter denna bilden är tagen försöker den hoppa iväg.

gräshoppa - 9
Gräshoppor någon?

gräshoppa - 8
Krister känner sig stursk.. sedan är han fast i gräshoppsträsket. Han njuter för fulla muggar och numera vill han bara ha gräshoppor till fredagsmyset.

gräshoppa - 3

gräshoppa - 5

gräshoppa - 4

gräshoppa - 2
Dante vill inte ha hoppande gräshoppor i magen och är rädd men biter ändå ihop och försöker.

gräshoppa - 6
Det blev ett litet slick på hoppan men han är ändå inte riktigt nöjd med prestationen…

gräshoppa - 1
…så därför tog han med sig en liten gräshoppa på en tandpetare som bars runt i ungefär två timmar innan vi råkade tappa den. Besvikelse blandat med lättnad var ett faktum.