Efter att ha läst en hel del om djuren och naturen som finns i skogen har vi varit på några expeditioner för att leta rätt på våra studieobjekt. Trots gediget letande gömde sig älgarna, rådjuren och vargarna för bra för oss. Inte ens några enstaka harpluttar hittade vi.

solglasogon

Fåglar, skalbaggar och myror fanns det däremot gott om som de båda pekade ut. Vi tog oss an uppgiften att samla olika saker i naturen som fanns på marken. Löv fanns i mängder i olika färger, former och storlekar som båda samlade med stort engagemang. Men roligast var andå fjampar (svampar), en väldigt speciell liten sak med underlig konsistens i olika färger. Oerhört fascinerande liten sak som växer lite här och var. Träd är inte heller lika och vi har nu lärt oss se skillnad på gran, tall, björk och ek.

Barnen känner på träden

Som vuxen är det riktigt kul att se hur fort barnen lär sig och vilka detaljer de lägger märke till och kommer ihåg. De har ett detaljseende som öppnar upp för frågor och funderingar man vanligtvis inte tänker på som vuxen. Att se skogen ur barns ögon är oerhört mycket mer spännande än när man tar en vanlig skogspromenad för man ser helt enkelt så mycket mer, saker som alltid funnits där men som man inte sett.

svamp

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *