För tillfället är vi inne på ryggsäckar och att skapa packlistor. Ja, visst är det en bra bit kvar till utresedag men det är ju inte fel att testa och lära sig ryggsäckarna innan. Det är även en hel del som ska inköpas till resan och mycket som ska göras före avresa så varför inte börja.

Efter några kvällars letande har vi kommit fram till att Malin kommer bära en Tortuga Travel Backpack på 44 liter. Den rymmer mycket men är ändå tillräckligt liten för att tas med som handbagage. Den har bland annat frontöppning, eget datafack, vadderade axelremmar och avbärarbälte, låsbara blixtlås, rejäla handtag på både sida och topp. Med andra ord fyller den allt vi letar efter och mer därtill. Just nu inväntar vi med spänning version 3 som kommer inom kort. En skillnad från version 2 är att materialet är vattentätt där förra versionen krävde ett regnöverdrag. Väldigt smidigt i länder och situationer där regnet kommer plötsligt, speciellt med tanke på att all vår elektronik kommer finnas i Tortugan. En stor nackdel med Tortugan är dock att den enbart går att köpa från deras egna hemsida i USA och måste därför skickas med en ganska dyr frakt utan att faktiskt ha testat den.

Krister kommer bära en större ryggsäck, storlek kommer bestämmas beroende på hur mycket packning som kommer bli kvar efter Tortugan. Våra krav på denna ryggsäck skiljer sig något åt. Där jag (Malin) är mer för frontmatade ryggsäckar, i alla fall att ryggsäcken har den möjligheten är Krister mer för toppmatade. Jag föredrar få remmar som hänger löst medan Krister är van att modifiera sina ryggsäckar med eltejp. Detta fungerar ju lika bra men blir inte riktigt lika snyggt och är ganska irriterande om man vill justera remmar som är tejpade. Vi har dessutom lite olika packsystem som vi har debatterat om här hemma. Kontentan blev i alla fall att den som bär ryggsäcken äger packningsstil så jag ska helt enkelt hålla mina fingrar borta från Kristers ryggsäck.

Vi ska även ha en mindre ryggräck för dagsturer. Kraven är en ramlös konstruktion med låg vikt och som tar liten plats men ändå med en relativt tåligt material. Det finns ett flertal hopvikbara dagsryggsäckar men alla, oavsett märke och popularitet, har samma problem, nämligen det tunna tyget vilket gör väskan mer sårbar för repor och slitage. Även om en del är populära och generellt har fått bra recensioner verkar det heller inte ovanligt att sömmar går upp och repor mitt i tyget gör det ohållbart att fortsätta använda den. Därför lutar det just nu mer mot en vanlig tygryggsäck från någon sportbutik som ändå inte tar mycket plats när den är tillplattad.

Barnen ska även de få varsina ryggsäckar där de ska får bära sina leksaker. Vi hoppas det blir mer motivationshöjande att bära sin ryggsäck om man har sådana värdefulla ting i dem. Dessutom brukar det ju vara väldigt uppskattat att ha precis samma saker som mamma och pappa har och kunna göra precis likadant. Efter lite efterforskning blir det ryggsäckar på ungefär 4 liter vardera. Det passar förhoppningsvis en då 3,5- och en 2-åring. Det finns några att välja bland men just nu funderar vi på två Vaude Minnie då pris, volym och konstruktion verkar stämma ganska bra med våra krav.

Kanske känns det aningen märkligt att börja leta ryggsäckar så här långt före avresa men å andra sidan kommer de faktiskt vara några av våra mest värdefulla ägodelar. Dessa säckar kommer rymma nästan allt vi äger och kvaliteten måste därför vara därefter. Just det, vi ska sälja huset och i stort sett allt vi äger, så ja, våra ryggsäckar kommer vara vårt hem.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *