Vandring längs Fairy stream

Det var dags att återbesöka en av attraktionerna i området knappt en kilometer bort från vårt boende. På en tidigare tur hann vi testa på Fairy stream men kände att vi ville gå hela vandringen utan stress så vi hoppade in i en taxi och kom snart fram till trappan ner till Fairy stream igen. Vattnet kommer från Ham Tien’s Dinh-berget och bildar den mer eller mindre kända bäcken Fairy stream. Vi tog av oss sandalerna och började gå barfota uppströms i det ankeldjupa vattnet. Milo var aningen skeptisk till att gå barfota. Vattnet var både grumligt och man vet ju aldrig om det finns krokodiler i närheten. En ganska legitim undran med tanke på att vi faktiskt sett krokodiler, varnat barnen flera gånger för eventuella krokodiler i närheten under resan och serverats krokodil på julbordet just här i Vietnam. Han föredrog att vara på den säkra sidan och sitta i bärselen. Snart nog tog dock nyfikenheten överhanden och han valde att hoppa ner ändå.

Vandringen gick genom grönska som hängde ner över oss, bredvid sanddyner och klippor med flertalet restauranger för en svalkande kokosnöt längs bäcken. Trots värmen blev det en skön promenad eftersom bäcken mestadels låg i skugga och vattnet svalkade gott.

Vi tog några avstickare och utforskade både klipporna och sanddynerna längs vägen. Till slut kom vi fram till ett mindre vattenfall där vi slog oss ner för ett välförtjänt mellanmål. Med vattenfallet slutade också vår väg framåt och vi vände för att gå tillbaka igen efter mellanmålet.

Som vanligt i Asien finns alltid en överraskning runt hörnet och denna dag var inget undantag. Plötsligt mötte vi en ensam ko som vandrade runt och betade längs med bäcken. Varifrån den kom är ytterst oklart eftersom det var antingen sanddyner eller klippor som omgärdade bäcken. Undar hur långt kon hade gått för att komma dit?

Det här var ett av våra favoritresmål här i Vietnam och vi är glada att vi tog oss hit en gång till för en mer stressfri tur. Är ni i närheten så besök det!