Vardag i Ho Chi Minh

Tidigt på morgonen kom vi till Ho Chi Minh City. Lite för tidigt faktiskt. Mitt inne i stan släppte bussen av oss. Med två sömniga barn som helst ville fortsätta sova och en icke-fungerande telefon och dessutom alla affärer stängda blev ankomsten till staden inte riktigt som vi tänkt oss.

Eftersom telefonen inte fungerade kunde vi inte beställa en Grab och komma vidare till vår lägenhet som vi hyrt. Så vi slängde upp ryggsäckarna på ryggarna och varsitt trött barn i famnen och började leta efter någon affär att fylla på saldot på telefonen. Dagen gryr och vi hittar en liten butik där vi kan få ordning på telefonen. Vi får tag i en Grab och kommer ftill slut ram till vårt lägenhetskomplex i utkanten av staden.

Receptionen har ännu inte öppnat men vi släpps tack och lov in i lobbyn där det finns både toalett och soffor att sitta i. Lyx med andra ord! Barnen vilar och tittar på Bamse på surfplattan medan vi försöker ta igen lite sömn och försöka förstå hur vi ska komma in i rummet.

Efter många timmar i foajén utan att få tag i hyresvärden börjar barnen bli frusterade och vi börjar tvivla på om vi faktiskt har någonstans att bo. Det blir många vändor fram och tillbaka med samtal med receptionen innan vi får kontakt med värden som äger lägenheten.

Vår nya lägenhet

Till slut kommer vår hyresvärd som visar oss vår lägenhet som är på våning 27. Lägenheten är stor och ljus med två sovrum, två badrum, kök och vardagsrum med stora panoramafönster mot staden. På andra sidan har vi utsikt över poolen.

Pojkarna springer in och kollar de båda sovrummen och paxar det ena. De river ut leksakerna i ryggsäckarna och placerar dem i hyllorna och garderoberna. Deras teckningar hängs upp på väggarna och lägenheten är nu vår lägenhet.

Vi fortsätter ner till poolen som är stor och har dessutom en stor barnpool. Det finns gym och grönområden där barnen snabbt hittar nya lekkamrater att leka Följa John och göra kullerbyttor tillsammans med.

Barnen har ännu inte lärt sig simma men det är snart på gång, speciellt för Dante. Ingen vill ännu släppa taget om sina badringar som de fick i julkalendern i Phan Thiet. Dante tar riktiga simtag och börjar få upp fart och har testat utan badring några gånger men föredrar badringen. Hållandes i Milos hand simmar han runt med de båda medan Milo antingen plaskar lite lätt eller låter sig bogseras av storebrorsan. Vattenvanan har de verkligen fått i alla fall. Ingen är rädd för vatten och ingen har något emot att hamna under ytan, kastas mellan oss föräldrar eller hoppa från kanten. Det är fräckt att se.

Närmsta mataffär ligger några hundra meter bort och närmsta shoppingcenter med allt som man kan behöva ligger några kilometer bort.

Lägenheten är dessutom perfekt att jobba i. Den är tyst och är tillräckligt stor att kunna låsa in sig i för att vara ifred när man behöver det. Här spelar vi in vår första kurs vilket är ett enormt framsteg för oss.

Vi är otroligt nöjda med lägenheten som vi kommer ha som bas för att utforska stan kommande veckor!