Ja, som titeln lyder, vi har bestämt oss för att sälja huset. Anledningen är att det helt enkelt tar för mycket tid, pengar och energi som vi skulle kunna lägga på annat. Det har varit skoj att äga ett hus, kunna renovera och fixa som vi vill ha det, att ha skapat vår egen bubbla i världen. Vi har mycket minnen härifrån, och vår absolut största livsförändring har skett här. Våra barn och deras första år har spenderats här, i huset och trädgården. Det är kul att ha testat och nyttigt att veta att vi prövat leva det livet men vi känner helt enkelt att det är en livsstil som inte riktigt passar oss. Vi har diskuterat mycket fram och tillbaka och bestämde oss till sist ganska hastigt att sälja till våren. Efter det har det gått ganska snabbt, vi har kontaktat mäklare och börjat renovera de sista detaljerna och piffa upp huset inför försäljning. Det är helt klart med blandade känslor som vi säljer men i slutändan är vi övertygade om att vi har valt rätt oavsett vad som händer.

Så just nu har vi fullt upp med att göra i ordning fasaden, göra klart badrum, balkong och parkeringsplats. Med två små barn är det inte helt lätt men tack vare släktingar, hjälpsamma vänner och två barn som är extremt händiga och hjälpsamma hoppas vi ro det i hamn lagom till våren.

Var ska vi ta vägen då? Vi står nu i lägenhetskö men det finns alltid alternativ. Först och främst har vi 1,5 år på oss att testa en helt annan livsstil med början i vad det ser ut som nu, Asien. Nackdelen med föräldrapenning är begränsningen med utlandsvistelse under perioden. Max 6 månader utanför EU och 1 år inom EU. Så det kommer bli en del flygningar och besök hos släkt och vänner. Vad som händer därefter är ännu oklart och kommer nog vara ett tag till. Vi ser fram emot att kunna spendera mer tid tillsammans allihopa som familj och dessutom på ställen med evig värme och fina färgglada fiskar. Att göra det vi tycker är roligt och motiverande samtidigt som vi får umgås med våra barn och lära dem om världen.

Vi kommer hur som helst ha en hel del att stå i under året som kommer, så tiden kommer nog gå snabbt!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *